Vergunningsvrije portofoons

Vergunningsvrije portofoons


Ieder evenement of situatie vraagt om een andere manier van communiceren. Welke afstanden moet de communicatie bijvoorbeeld overbruggen? En hoeveel gesprekskanalen zijn er vereist? Inn Connect heeft een breed assortiment aan portofoons en mobilofoons van Kenwood en Motorola, passend bij iedere situatie. Naast digitale en analoge portofoons, is er ook onderscheid in licentie portofoons en vergunningsvrije portofoons. Maar wat zijn dit precies en wat zijn de verschillen?


Vergunningsvrije portofoons: waarom?


Zoals de naam al zegt is er voor vergunningsvrije portofoons geen frequentievergunning nodig. Dit type portofoon is eenvoudig te bedienen, bespaart kosten en is direct te gebruiken. Doordat er geen licentie nodig is, kan de frequentie ook worden gebruikt door andere personen met een vergunningsvrije portofoon. Er is dus geen basispost. Voor winkelpersoneel of magazijnmedewerkers is een vergunningsvrije portofoon ideaal. Niet in iedere situatie is het echter gewenst dat er mee kan worden geluisterd door andere frequentiegebruikers. Voor beveiliging, BHV of grootschalige evenementen biedt ook een mobilofoon uitkomst. 


Licentieportofoons


Een licentieportofoon, ook wel een vergunningsportofoon genoemd, vereist het hebben van een frequentievergunning. Deze wordt afgegeven door Agentschap Telecom. De kosten van een licentie portofoon liggen daardoor hoger dan de prijs van een vergunningsvrije portofoon, maar u heeft de zekerheid dat andere frequentiegebruikers geen toegang hebben tot uw frequentie. Hierdoor kunt u vrij communiceren en u heeft bovendien minder last van ruis door andere gebruikers. Grotere afstanden worden tevens uitstekend overbrugd met een professionele licentieportofoon.


Portofoons huren


Wilt u weten welke portofoons geschikt zijn voor uw situatie? De medewerkers van Inn Connect geven u graag advies over de mogelijkheden. Tevens kunt u bij Inn Connect ook terecht voor de huur van diverse portofoonaccessoires, zoals portofoonoortjes, portofoonholsters en portofoonheadsets. Met deze hulpstukken verloopt uw communicatie nog soepeler.